theme logo

Cool Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is de grootse, een beetje ‘Amerikaanse’ versie van grachtengordel-Amsterdam. Lekkere grote parken, brede autowegen, grote theaters en bioscopen, snelle metrolijnen, veel speelruimte voor de kinderen en veel werkgevers om de hoek. Er komen bovendien steeds meer mooie, stadse voorzieningen bij, zoals (binnenkort) nog twee theaters in het Arena-gebied en meer restaurants. Zuidoost is booming! 

Het mooie aan Mi Oso is dat je de levendigheid van Zuidoost en alle voorzieningen binnen handbereik hebt en toch heerlijk rustig en groen kunt wonen. Scholen en kerken, winkelcentra en openbaar vervoer, vanuit je nieuwe huis in de wijk Kortvoort ben je er met een paar minuten!  Het is ook ideaal voor mensen die veel met de auto op pad moeten.  Je bent immers zó op de belangrijke snelwegen naar allerlei windrichtingen en je kunt er gemakkelijk parkeren. Probeer dat maar eens ergens anders in Amsterdam.

 

Hotspots

1. World of Food

Bij World of Food kun je terecht voor de lekkerste Streetfood uit de hele wereld. In het foodcourt zitten meer dan 25 verschillende ondernemers/restaurateurs die allemaal hun eigen specialiteit hebben. World of Food is dagelijks geopend en je kunt er gratis parkeren.
www.worldoffoodamsterdam.nl

2. Bijlmer Sportcentrum

In dit sportcentrum van Optisport kan je lekker baantjes trekken in het zwembad of fitnessen in de sportschool. Individueel trainen of juist samen in een groep, dat bepaal je zelf. www.optisport.nl/bijlmersportcentrum

3. Gaasperplas

Rondom de plas vind je hier een uitgebreid recreatiegebied met parken, strandjes, wandel- en fietsroutes. Er is een kleine haven voor zeilbootjes en een windsurfschool. ’s Zomers kun je er lekker zonnen op een van de strandjes. Er is er zelfs één waar je samen met je hond naar toe kunt.

4. Amsterdamse Poort

Het zonnigste en meest complete winkelcentrum van Zuidoost met meer dan 160 winkels. Hier vind je alles op het gebied van fashion, beauty en food. Maar ook kan je er terecht voor je nieuwste mobiel, de leukste koopjes en de markt op het Anton de Komplein.
www.amsterdamsepoort.nl

5. Nelson Mandelapark

Dit park ligt vlakbij Mi Oso en heette vroeger het Bijlmer Park. Het is een paar jaar geleden helemaal vernieuwd naar een ontwerp van het beroemde architectenbureau Mecanoo en daarmee klaar voor de toekomst. Er is veel ruimte gemaakt voor sport (o.a. atletiekbaan) en spel voor kinderen en volwassenen. Daarnaast vindt hier jaarlijks het bekende Kwakoe festival plaats met voetbal wedstrijden, heel veel eten, drinken en gezelligheid.

6. Bijlmer Parktheater

Niet alleen een theater, maar hier zetten alle enthousiaste medewerkers zich ook in voor educatie, mensen samenbrengen, verbinden, confronteren en verrijken. Een heel divers programma met zang, dans, en toneel. Door de mooie ligging in het Nelson Mandela park alleen al een bezoekje waard. www.bijlmerparktheater.nl

Close search